Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

VEGAN ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά
 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
7 κουταλιές της σούπας κακάο
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ


Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°
-Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
-Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα
-Σε μια φόρμα (καλύτερα με τσέρκι) που έχετε βάλει λαδόκολλα αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στο φούρνο για 50’ περίπου. Επειδή το κέικ είναι πολύ μαλακό δεν σας προτείνω απλά να αλευρώσετε τη φόρμα γιατί δεν θα καταφέρετε να το βγάλτε σωστά, για αυτό σας προτείνω και τσέρκι για να μην ταλαιπωρηθεί όταν θα το βγάλτε από τη φόρμα.

Είναι ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ, μοιάζει περισσότερο με σουφλέ σοκολάτας, και νομίζω ότι η λιωμένη κουβερτούρα κάνει τη διαφορά.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου